Ne yapıyoruz biz?
Yaşadığımız ülkede psikolojik sağlık önde gelen değerlerden biri değil ne yazık ki. Ne toplumun kendisi ne aldığımız eğitimler bize kim olduğumuzu, hayat amacımızı nasıl bulacağımızı, karşılaştığımız zorluklarla nasıl baş edeceğimizi öğretme amacı gütmüyor. Evet, bütün bunların kestirmeden, bir matematik formülü gibi senelerce akılda tutulan bir çözümü yok ama eğitimin her çeşidinin bu soruları aklımıza dahi düşürmediği aşikar. Belki düşüp kalkmalarımız, karşılaştığımız insanlar, kitaplar sayesinde bir şeyler öğreniyoruz ama özümseyene kadar epey zaman geçiyor.
Bizim de kendimize dair sorularımız psikoloji öğrenciliğinde iyice pekişti. “Bağzı şeyleri önceden bilsek ne kadar güzel olurdu.” cümlesiyle doluydu sohbetlerimiz. Bazılarına cevap bulduk, bazılarının hâlâ peşinden gidiyoruz. İnsanın kendini tanıma yolculuğu elden kaçan bir şey değil, her gün yeni bir tuğlayla büyüyen bir bina gibi. O sağlam binaları inşa etmek için, herkesin önce psikolojiye dair birtakım bilgiler edinmesi sonra da o bilgileri kendi yaşamına uygulayabileceği bir beceri seti kurması gerekiyor aslında. Belki sorunlar azalmıyor, belki bazı koşullar sabit kalıyor ama kendimizi tanıyarak, olayları yorumlama biçimimizi değiştirerek, geçmiş yaşantımızın gizini çözerek psikolojik sağlamlığımızı arttırmanın mümkün olduğunu biliyoruz. O yüzden gözlük dedik adına. Herkesin kendi gözüne göre 🙂
PsikoGözlük’ü kurarken amacımız okuyucularımızla hem birer ruh sağlığı uzmanı hem de “sadece” insan olarak deneyimlerimizden kalanları aktararak bir paylaşım alanı açmaktı. Siz de burada olduğunuza göre kendinizle, psikolojiyle ilgili arayışı olan birisiniz ve duraklarınızdan biri sitemiz oldu, ee hoşgeldiniz!
Bizim anlatacak çok şeyimiz var, sadece okuyucu değilim benim de anlatacaklarım var diyorsanız mail adresimiz aşağıda, yazın gönderin. Sizin bilginiz/ hikayeniz/ tecrübeniz de muhakkak birinin hayatında bir yerlere dokunacaktır.